Start nieuwe training omgaan met dementie

Het programma Dementie en (N)u helpt mantelzorgers en familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start woensdag 27 maart aanstaande een training voor mantelzorgers in de gemeente Etten-Leur die te maken hebben met dementie. Ook meedoen? Stuur een e-mail naar mantelzorg.etten-leur@surplus.nl of bel 076 – 5019107.

Dementie is meer dan vergeten alleen. Het programma Dementie en (N)u heeft als doel om mantelzorgers te helpen dementie beter te begrijpen en hiermee om te gaan. Tijdens maximaal zes tot zeven bijeenkomsten bespreken deelnemers thema’s zoals inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Deelnemers ervaren herkenning en steun in deze bijeenkomsten. Indien gewenst kunnen deelnemers na de training aansluiten bij het lotgenotencontact. Hier komen deelnemers samen om ervaringen uit te wisselen. Het steunpunt Mantelzorg in Etten-Leur faciliteert dit.

Start groep
Op woensdag 27 maart aanstaande start een ochtendgroep. Iedereen is welkom! De bijeenkomsten zijn steeds van 10.00 uur tot 12.00 uur en vinden plaats in het steunpunt mantelzorg, Valpoort 153 in Etten-Leur. De overige data zijn: woensdag 10 april, 17 april, 24 april, 1 mei en 15 mei.

Deelname is gratis
Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is gratis voor alle Etten-Leurse mantelzorgers.

Aanmelding voor 20 maart en informatie
De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. Wanneer deze groep vol is, worden belangstellenden op een wachtlijst geplaatst. Neem voor aanmelding of informatie contact op via e-mail mantelzorg.etten-leur@surplus.nl of bel 076 – 5019107.

Ga naar de inhoud