Mantelzorgwaardering

De gemeente Etten-Leur waardeert alle mantelzorgers die zich inzetten voor de inwoners van Etten-Leur. Mantelzorgers zijn van onbeschrijfelijke waarde. De gemeente wil met een attentie haar waardering voor mantelzorgers uitspreken. Via KoopLokaal geeft de gemeente de mogelijkheid een leuk cadeau uit te zoeken bij een lokale ondernemer. Surplus regelt namens de gemeente deze waardering. 

De mantelzorgwaardering is voor mantelzorgers die zorg bieden aan een zorgvrager. De waardering kon worden aangevraagd voor 11 augustus 2023.

Een mantelzorger zorgt voor iemand in zijn of haar omgeving. De mantelzorger doet dit vrijwillig, omdat er een sociale relatie met de zorgvrager is. Bij mantelzorg is sprake van een bepaalde afhankelijkheid. Soms is het voor de mantelzorger handig om een mantelzorgverklaring te hebben. Met deze verklaring bewijst u dat u mantelzorger bent. U kunt deze verklaring bijvoorbeeld gebruiken voor het aanvragen van een mantelzorgparkeervergunning, uitstel studie voor jonge mantelzorger of voor uw werkgever of vergunning voor een mantelzorgwoning. U kunt uw mantelzorgverklaring aanvragen bij Surplus. Stuur een e-mail naar mantelzorg.etten-leur@surplus.nl of bel 076-5019107. Een medewerker van Surplus bespreekt de vervolgstappen met u.

Ga naar de inhoud