Gemeente Etten-Leur waardeert mantelzorgers

Aanvragen mantelzorgwaardering kan tot 11 augustus!

De gemeente Etten-Leur waardeert alle mantelzorgers die zich inzetten voor inwoners van Etten-Leur. Mantelzorgers in de gemeente Etten-Leur komen daarom in aanmerking voor een mantelzorgwaardering van de gemeente Etten-Leur. Surplus regelt deze aanvragen. Ook dit jaar koos de gemeente voor een bon van KoopLokaal van lokale ondernemers.

“Mantelzorg is vaak geen keuze. Het overkomt je, wanneer een dierbare extra zorg nodig heeft. Op de momenten dat het nodig is, staan mantelzorgers klaar. En dat is ontzettend waardevol. Mantelzorgers zijn dan ook van onbeschrijfelijke waarde. Daarom wil ik graag een woord van dank uitspreken naar alle mantelzorgers. Deze dank en waardering voelen wij het hele jaar, maar willen we via deze attentie nog een keer uitspreken. Want dat hebben mantelzorgers verdiend.” vertelt wethouder René Verwijmeren.

Hoe werkt het? De mantelzorgwaardering is voor mantelzorgers die zorg bieden. De gemeente Etten-Leur heeft bepaald wanneer een waardering aangevraagd kan worden. Dit hangt onder andere af van het aantal uur dat er mantelzorg wordt gegeven. Daarnaast is het belangrijk dat de zorg geen dagelijkse zorg is. Ook moet de mantelzorg op vrijwillige basis zijn aan iemand die hulpbehoevend is op fysiek, psychisch en/of sociaal vlak. De mantelzorger kan geen vrijwilliger zijn vanuit een organisatie, maar verleent de mantelzorg vanuit een sociale relatie. De zorgvrager is afhankelijk van de mantelzorger voor de algemene dagelijkse zorg. Tot slot moet de mantelzorger minimaal drie maanden of langer mantelzorg bieden. Aanvragen kan tot uiterlijk 11 augustus aanstaande. Per zorgvrager kunnen maximaal twee personen de mantelzorgwaardering krijgen. Aanvragen kan via de website www.mantelzorgetten-leur.nl Als er vragen zijn, neem dan contact op. Stuur een e-mail naar Mantelzorg.etten-leur@surplus.nl of bel 076 – 5019107.

Mantelzorgondersteuning Etten-Leur Medewerkers van Surplus ondersteunen mantelzorgers en hulpvragers door het bieden van informatie, advies, voorlichting, begeleiding en praktische hulp. Meer weten over de mogelijkheden? Kom eens langs op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur op Valpoort 153 in Etten-Leur of maak telefonisch een afspraak via 076 – 501 91 07.

 

Ga naar de inhoud