Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugblik Week van de Jonge Mantelzorger 2022

Surplus Mantelzorg

De eerste week van juni werd er landelijk aandacht gevraagd voor jongeren die mantelzorger zijn. Het thema was dit jaar #niettemissen. Want, wat als je zowel thuis als op school niet te missen bent?… Dan moet je elke dag kiezen en ben je niet altijd zichtbaar voor anderen. De MedeMogelijkMakers Campagne is voortgezet. Dit jaar deelden Tijl en Milan hun persoonlijke verhaal op de website en social media van Surplus. Wij vinden het heel erg gaaf dat zij dit hebben gedaan! Je leest hun volledige verhaal ook op de website. Klik hiervoor op hun namen: Tijl & Milan.

Terugkijken op de week:
Eerst eten! …. zeggen ze in Etten-Leur. Op 3 juni lunchte een groep zorgouders in Brasserie de Schuur in Raamsdonksveer. Een moment om verhalen uit te wisselen, elkaar beter te leren kennen en een gevoel van herkenning te ervaren. Daarna op huis aan met nieuwe contacten. Zorgouders die zorgen voor een kind van 18+ lunchten samen in het Floraliapark in Etten-Leur. Leuk dat jullie er waren! In september organiseren Asmara (Consulent ¬†Informele Zorg) en Nathalie (vrijwilligster Informele Zorg) voor zorgouders 18- een middag in het weekend rondom “zorg voor jezelf!”

Daarnaast heeft Mantelzorg samen met het jongerenwerk de handen ineen geslagen om MedeMogelijkMakers bekendheid te geven. Zo hingen er posters op scholen, speelden jongeren Mantelzorg X Jenga in de pauze, deden er dagelijks jongeren mee aan de Insta quiz op onze accounts en zijn we komende week letterlijk zichtbaar op straat. Daarnaast is er een pizza avond georganiseerd. Helaas waren er nog te weinig jongeren aangemeld om te starten. Ben jij/ ken jij jonge mantelzorgers die mee willen doen aan een activiteit? Laat het ons weten. Bij voldoende aanmeldingen gaan we weer van start met organiseren.

Tot slot werden er op de insta accounts van Jongerenwerkers en Mantelzorg een quiz georganiseerd en wonnen negen jongeren een ijsbon. Geniet ervan allemaal!

Ga naar de inhoud