Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mindfulness en lotgenotencontact voor Zundertse mantelzorgers

Als mantelzorger ben je altijd in de weer. Dit doe je voor een ander zonder verder vragen te stellen. Dit kan best zwaar worden en gaan voelen als een last. Om dit te voorkomen organiseert Surplus allerlei activiteiten voor mantelzorgers. Zo is het volgende lotgenotencontact op vrijdag 31 maart en ook op 20 april is er een activiteit. Kijk op www.mantelzorg-zundert.nl voor meer informatie.

Op woensdag 15 februari jl. was er een mantelzorgactiviteit in de Welborg. Het thema was mindfulness. Ontspannen is en blijft een belangrijk onderwerp voor mantelzorgers. Zorgen voor een ander kan zwaar zijn. Een vol hoofd kan leiden tot piekeren en bijvoorbeeld slecht slapen. Trainer Lidia Loomans nam de aanwezige mantelzorgers mee in wat mindfulness is. En hoe je dit toe kunt passen in het dagelijkse leven. Het doen van ademhalingsoefeningen bijvoorbeeld kan letterlijk al meer lucht geven. Ook waren er oefeningen om meer te aarden en te voelen hoe het echt gaat. Het was een hele fijne middag.

Lotgenotencontact
Op vrijdag 17 februari jl. was Marloes Graumans de gastspreker tijdens het lotgenotencontact. Marloes heeft net de opleiding tot mantelzorgmakelaar afgerond en weet alles rondom de zaken die voorbij kunnen komen als je mantelzorg verleent. Ze gaf uitleg over de mogelijkheden die er zijn. Tijdens het lotgenotencontact kunnen mantelzorgers hun verhaal doen. Er wordt geluisterd en advies gegeven. Marloes gaf fijne tips en ideeën

Moodboard maken en ontspannen
Het volgende lotgenotencontact is op vrijdag 31 maart aanstaande van 10.00 tot 11.00 uur in Nonnekeshof. Onderwerp deze keer is het maken van een moodboard over waar we staan als mantelzorgers. Op donderdagavond 20 april is iedereen van harte welkom tijdens de volgende activiteit voor mantelzorgers. Het is een ditjes en datjes avond met ontspanningsoefeningen. Zowel binnen als buiten. Zo worden de hoofden leeggemaakt en kan iedereen met een opgeladen batterij huiswaarts gaan om half 9. Wel graag even aanmelden bij petra.vanaert@surplus.nl of bel 06 – 390 03 551. Dit kan tot 13 april.

De deuren van het Nonnekeshof zijn vanaf half 7 geopend voor een kopje koffie of thee.

 

Ga naar de inhoud